OperaQuizz:Kennis voor dummies, een uitdaging voor die-hards!

24 jun 2014
Logooperaquizz

 Op vrijdagavond 4 juli beleeft de OPERA QUIZZ haar première in theater De Nieuwe Regentes in Den Haag. Deze speelse quiz is een uitdaging voor iedereen die van opera houdt en een leuke kennismaking voor iedereen die van opera wíl houden. Gerard Legeland, opera-kenner bij uitstek, neemt de deelnemers mee op een reis langs de ins-en-outs van opera. Welke opera’s schreef Mozart? Weet jij wat de bekendste opera is van Verdi? Ook gaan we in op de vooroordelen, want niet iedereen houdt van die laaaaaange opera’s (zijn ze echt allemaal zo lang?) of theatrale kleding vol met ruches!

 
Natuurlijk laten we ook wat horen: tussen de vragen door worden kleine stukjes opera opgevoerd en wordt de avond afgesloten met een mini-opera; Telephone van Menotti. Deze korte opera van twintig minuten vertelt het verhaal van Ben & Lucy. Juist op het moment dat Ben iets wil vragen aan Lucy, gaat de telefoon en heeft Lucy geen aandacht meer voor Ben… Lukt het Ben alsnog om contact te maken met Lucy? En wat wil hij nou eigenlijk aan haar vragen? Laat je verrassen door deze grappige opera met knipoog naar de huidige smartphone-cultuur.
 
Na afloop is er ruimte voor een gezellige nazit en de mogelijkheid om te praten met de optredende artiesten om je kennis nóg iets op te vijzelen, als je dat wilt.  
 
Kortom, word ook fan van de opera en bestel je kaarten voor slechts € 15,00 via onze website (www.haagsepassie.nl)
 
Locatie: Nieuwe Regentes, Den Haag
Aanvang: 20:00 uur
Quizmaster: Gerard Legeland
Lucy: Merel van Geest
Ben: Mark Gough
Piano: Wim Voogd