Nieuws

OperaQuizz:Kennis voor dummies, een uitdaging voor die-hards!

24 jun 2014

 Op vrijdagavond 4 juli beleeft de OPERA QUIZZ haar première in theater De Nieuwe Regentes in Den Haag. Deze speelse quiz is een uitdaging voor iedereen die van opera houdt en een leuke kennismaking voor iedereen die van opera wíl houden. Gerard Legeland, opera-kenner bij uitstek, neemt de deelnemers mee op een reis langs de ins-en-outs van opera. Welke opera’s schreef Mozart? Weet jij wat de bekendste opera is van Verdi? Ook gaan we in op de vooroordelen, want niet iedereen houdt van die laaaaaange opera’s (zijn ze echt allemaal zo lang?) of theatrale kleding vol met ruches!

 
Natuurlijk laten we ook wat horen: tussen de vragen door worden kleine stukjes opera opgevoerd en wordt de avond afgesloten met een mini-opera; Telephone van Menotti. Deze korte opera van twintig minuten vertelt het verhaal van Ben & Lucy. Juist op het moment dat Ben iets wil vragen aan Lucy, gaat de telefoon en heeft Lucy geen aandacht meer voor Ben… Lukt het Ben alsnog om contact te maken met Lucy? En wat wil hij nou eigenlijk aan haar vragen? Laat je verrassen door deze grappige opera met knipoog naar de huidige smartphone-cultuur.
 
Na afloop is er ruimte voor een gezellige nazit en de mogelijkheid om te praten met de optredende artiesten om je kennis nóg iets op te vijzelen, als je dat wilt.  
 
Kortom, word ook fan van de opera en bestel je kaarten voor slechts € 15,00 via onze website (www.haagsepassie.nl)
 
Locatie: Nieuwe Regentes, Den Haag
Aanvang: 20:00 uur
Quizmaster: Gerard Legeland
Lucy: Merel van Geest
Ben: Mark Gough
Piano: Wim Voogd

Stabat Mater voor De Nacht van de Vluchteling

02 apr 2014
Het 'Stabat Mater' van Pergolesi is geschreven ter ere van Maria die treurt onder het kruis van haar zoon. Speciaal voor de Nacht van de Vluchteling, wordt dit klassieke 18e-eeuwse vocale werk eenmalig uitgevoerd in de Paradijskerk in Rotterdam. De klanken van dit prachtige werk, worden ondersteund door projectie met beelden uit Syrië, die daarmee ook op krachtige wijze de teksten verklaren en versterken.

Thema Stabat Mater nog steeds actueel
Pergolesi creëerde zijn Stabat Mater in 1736 speciaal voor Hemelvaart. De Nacht van de Vluchteling vindt plaats in de nacht van Hemelvaart. Daarmee krijgt dit werk niet alleen een passende symbolische waarde, Pergolesi weet het verdriet van de rouwende moeder ook op treffende wijze te raken. Hij componeerde daarmee een tijdloos en toegankelijk muzikaal werk. 

Hoe kan ik bijdragen?
U kunt dit bijzondere concert bijwonen voor € 20,00. De helft van de opbrengsten gaan rechtstreeks naar Syrië. 
Datum: 29 mei 2014
Aanvang: 20.00 uur
Einde: 21.00 uur
Locatie: Paradijskerk, Rotterdam

Kerstconceren op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam

13 dec 2013

 Dit weekend zijn er weer kerstconcerten op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam! Na het succes van vorig jaar konden we het niet laten schieten. Zie hieronder voor de locaties en tijden en kom zeker even kijken!


Kerstconcert Barthkapel 2013

05 nov 2013

Buiten wordt het kouder, de regenbuien slaan weer toe dus het is weer tijd voor de Cristmas carols. Na het succes van vorig jaar hebben we besloten dit project te herhalen.

Het koor ‘Carols with Passion’ zal op verschillende locaties optreden gaan geven. Het koor is momenteel in volle gang aan het repeteren.

Openbaar zijn de carolsessies op de Binnenweg in Rotterdam op 13 en 14 December.

Ook geven we dit jaar weer een intiem concert in de Barthkapel in Den Haag.

Dit vindt plaats om 19.30 op 21 december en op 22 december. Mocht u hiervoor willen reserveren dan kan dat door een email te sturen aan:

tickets@haagsepassie.nl

Wij leggen de kaarten dan voor u klaar.

Adresgegevens:
Barthkapel
Brouwensgracht 2K
Den Haag


Kerstconcert in de Barthkapel

28 nov 2012

Kom op zondag 23 december om 19:30 genieten van een kerstconcert in de Barthkapel! Op het programma staan de prachtigste kerstliederen in een mix van klassieke liederen en moderne kersthits. Er wordt afwisselend koorwerk en solowerk gepresenteerd.

Er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar, reserveer nu via tickets@haagsepassie.nl. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met info@haagsepassie.nl.

Je kan ook melden dat je aanwezig bent via Facebook.


Huisconcert 11 september 2012

01 okt 2012

Op 11 september 2012 vond het huisconcert plaats van Julia Westendorp en Merel van Geest. De foto's vindt u hier.


Facebook Matthaus: Interview met de Project initiator

10 mar 2012

Je kan het interview met Merel van Geest over de Haagse Passie hier beluisteren. 


Facebook Matthaus: Foto's repetitie 25 februari op Facebook

26 feb 2012

Er is weer hard gerepeteerd dit weekend...bekijk nu de foto's van de repetitie van zaterdag 25 februari op onze Facebook pagina!


Facebook Matthaus: Haagse Passie op Radio West

22 feb 2012

Luister naar het 'Haagse Passie' radiodagboek van Annemarie van Sandwijk op Radio West! De uitzending van 18 februari is hier te beluisteren (1.57.19-2.01.29). Komende zaterdag volgt deel 2 van het dagboek. Live om 10:10, en daarna online via een podcast.


Facebook Matthaus: Nieuwe foto's van laatste repetities staan weer op Facebook

22 feb 2012

Onze zangers, zangeressen, musici en dirigent zijn weer hard aan het werk geweest afgelopen weekend. Op Facebook kan je de foto's bekijken van de repetities...