Merel van Geest

SOPRAAN MEREL VAN GEEST

Merel van Geest behaalde vijf jaar geleden haar Master diploma klassiek zang cum laude aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier kreeg zij o.a. les van Gerda van Zelm en Diane Forlano. Vervolgens heeft ze haar tweede master in Music for New Audiences en Innovative Practice afgesloten bij een internationaal samenwerkingsverband tussen verschillende conservatoria. In 2011 werd ze benoemd tot Haags toptalent. Zij heeft hierdoor een eigentijdse geënsceneerde Matthaus Passion geproduceerd en gezongen.

In haar carrière heeft ze zich dan ook al van vele kanten laten horen. In de opera zong ze de hoofdrol in Iphigenie en Aulide van Gluck, heeft ze stages bij het Onafhankelijk en Nationale Toneel gedaan en zong ze Feres in de nieuwe opera ’De kinderen van Medea’. In 2012 zong ze de rol van Laetitia uit the ‘Old maid and the Thief’ van Menotti en Grietje uit Hans en Grietje van Humperdinck. Ook in het oratorium in Merel een veel gevraagd soliste. Het Brahms Requiem, de Johannes Passion, Weihnachtsoratorium van Bach en de Messiah van Handel stonden recentelijk op het programma.

Haar repertoire kenmerkt zich door grote diversiteit. Merel is een all-round zangeres die zowel lied, opera, barok, oratorium als musical met veel liefde aan haar publiek brengt. Met haar Stichting Haagse Passie wil zij klassieke werken toegankelijk maken voor een breed publiek. 

Wilt u meer weten over Merel van Geest en haar carriere? Bezoek dan haar web site.